STE VEGETABLE TIKKA MASALA Vegetariánská Tikka Masala s rýží 121g/605kcal
STE VEGETABLE TIKKA MASALA Vegetariánská Tikka Masala s rýží 121g/605kcal
Zeleninová Tikka Masala s rýží je chutné jídlo, které zachycuje podstatu tradiční indické kuchyně v lehkém a skladném balení.
Pokrm obsahuje vydatnou směs zeleninové směsi, jako jsou zelené fazolky, papriky a sladká kukuřice, a to vše obalené v bohaté, aromatické omáčce tikka masala vyrobené ze směsi koření včetně kmínu, koriandru, kurkumy, garam masaly a zázvoru. Omáčka je krémová a jemně kořeněná, s nádechem pálivosti z chilli papriček.
Rýže je nadýchaná a voňavá a slouží jako dokonalá příloha k nasáknutí aromatické omáčky tikka masala. Proces lyofilizace uchovává chuť, strukturu a živiny pokrmu, takže je ideální volbou pro kempování, turistiku nebo nouzové skladování potravin. Stačí pokrm rehydratovat horkou vodou a je připraven k vychutnání a nabízí lahodné a syté jídlo se všemi živými chutěmi indické kuchyně.
Na 100 g lyofilizované potraviny byly použity čerstvé suroviny:
rajčata, koncentrovaná rajčatová šťáva, cibule, 40 g papriky (červená, žlutá, zelená), 40 g zelených fazolek, smetana (mléko), 29 g kukuřice, 26 g květáku, 23 g rýže, řepkový olej, 16 g pasty tikka masala (ocet, řepkový olej, rajčatový protlak, zázvor, koriandr, cukr, mletý koriandr, garam masala (kmín, černý pepř, koriandr, kardamom, skořice, muškátový oříšek, hřebíček)), paprika, mořská sůl, sušené mléko, koncentrát citronové šťávy, mletý kmín, kurkuma, mletá pískavice, zelený kardamom, mleté chilli, bobkové listy, česnek, kukuřičný škrob, červené chilli.
Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku.
2. Vyjměte sáček pohlcující vlhkost.
3. Zalijte vodou 90-100 °C horkou (malé balení 230 ml, linie F/ velké balení 380 ml, linie C) a zamíchejte.
4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat.
5. Po 8 minutách zamíchejte, případně dochuťte a je hotovo!
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů:
Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Summit to Eat vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled – lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a nutriční obsah.
Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98% vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu. Například 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost – vymrazované potraviny lze skladovat po několik let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení. Záruční doba 7 let od data výroby.
Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem levnější
Údaje v tabulce PARAMETRY odpovídají hodnotám jednoho balení:
Tato položka nebyla doposud diskutována. Pokud chcete být první, klikněte na tlačítko Přidat příspěvek